dissabte, 27 de febrer del 2010

Si mai veus una terra tant bonica com la lluna, no ho dubtis es Catalunya.


Ahir va néixer un nou i engrescador projecte, el Graner del Bages comença a caminar i ho fa amb força.

Degut a la manca de temps que tinc per esciure un llarg comentari sobre com va anar la presentació i tot plegat (que per cert va anar prou bé) deixo l'article penjat a ManresaInfo.cat


L'Assemblea de Joves El Graner ha vist la llum en un acte públic celebrat aquest vespre a la Capella de Sant Andreu de Santpedor. L'entitat representa un punt i seguit a la iniciativa d'altres grups de jovent que a partir de la festa van passar a la reivindicació política basada en la lluita estudiantil. L'objectiu d'aquesta assemblea de joves es centra en millorar aspectes a nivell local com l'habitatge, la defensa del territori i les alternatives d'oci, entre d'altres. Els seus membres també van recordar que la gent jove és un dels col•lectius més desafavorits.

El Graner no es limita, però, al terme de Santpedor i com a integrants de l'esquerra independentista també vol lluitar per a l'alliberament dels Països Catalans i el triomf del socialisme. En aquest sentit, durant l'acte es va recordar que El Graner forma part de Santpedor Decideix i que farà campanya activa per al sí al referèndum del proper 25 d'abril.

El Graner pren el nom pel qual es coneixia Santpedor durant la república (El Graner del Bages). L'entitat, encara que no fos llavors sota aquest nom, ja ha organitzat diversos actes com una classe popular a la Plaça Gran en motiu del 12 d'octubre i la Festa Major Alternativa de Santpedor. El proper acte serà el 6 d'abril per commemorar el Dia de la Dona Treballadora.

I es què ahir la presentació del graner va anar bastant bé, potser si que eram pocs, però val mes pocs de bons, que no pas molts i que no siguin bons, a l'inici de la presentació en Carles Clusella va parlar una mica sobre el que ja han fet altres col·lectius pel poble i el motiu pel qual neix el graner, i també d'alguns dels projectes que tenen en ment.

En Josep Romeu va fer una petita actuació i en una de les cançons deixava anar aquesta frase "Estem farts d'haver de demanar perdó per exisitir, no hi ha cadenes, ni murs de pedra capaços d'ocultar i silenciar, una riuada de veus i cares que sents que està apunt de desbordar", i es què és veritat, i és per això que el jovent (i d'altres que no són tan jovenets) lluitem per què sabem que un món millor és possible, i lluitem per aconseguir-ho, perquè si no ho fem nosaltres, qui ho fará per nosaltres?


I ara només em queda donar les gràcies a tots els que van assistir a la presentació d'aquest nou projecte, i també donar les gràcies a en Josep Romeu per haver vingut a acompanyar-nos amb les seves cançons, i gràcies a tota la gent que dia a dia ens recorda que la lluita és imprescindible i que no sóm pas pocs i que algun dia GUANYAREM !.

Espero que tingueu molta sort amb aquest nou projecte !

Sònia

2 comentaris:

  1. Hola Sonia, suposo que ja saps qui soc, una interesant explicació que desconeixia, acabas de començar pèro ho fas amb força! Endavant! (Veig que tenim la mateixa peixera, jeje)
    Et segueixo.

    ResponElimina
  2. Gràcies Carme, si que ho sé qui ets si :),
    començem amb força... o almenys és el que es pretèn!

    PD: jajaj això de la peixera enganxe eh xD!

    Jo també et segueixo :)

    ResponElimina